Eğitim Sitesi

Sel (Taşkın) Nedir? Sel (Taşkın) Hakkında Kısaca Bilgi

Sel (Taşkın) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sel (Taşkın):

Eğimli yamaçlarda, özellikle bitki örtüsünden yoksun alanlarda görülen boyları kısa, ancak aşırı eğim nedeniyle yağmurdan sonra bol su taşıyan, hızlı akışlı düzensiz akarsulardır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Bazalt: Koyu gri ve siyah renklerde olan dış püskürük bir taştır. Mineralleri ince taneli olduğu için ancak mikroskopla görülebilir. Bazalt demir içerir. Bu nedenle ağır bir taştır.

    İklim Kuşakları: Sıcak kuşak iklimleri 1. Ekvatoral iklim 2. Savan iklimi 3. Muson iklimi 4. Tropikal çöl iklimi Ilıman kuşak iklimleri 1. Akdeniz iklimi 2. Ilıman okyanusal iklim 3. Ilıman karasal (step) iklim 4. Sert karasal iklim 5. Orta kuşak çöl iklimi Soğuk kuşak iklimleri 1. Tundra iklimi 2. Kutup iklimi

    Göç: 1- Nüfusun geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesidir. Göçler, hızlı nüfus artışının doğal bir sonucudur. Bir bölgedeki nüfusun, artmasında veya azalmasında göçlerin büyük etkisi vardır. 2- Çalışmak ve daha iyi yaşam olanakları bulmak amacıyla, insanların oturdukları yeri bırakıp başka yörelere giderek oraya kesin ya da geçici olarak yerleşmeleridir.

    Çarpık Kentleşme: Herhangi bir denetim gücünün olmadığı, altyapı ihtiyaçlarının dikkate alınmadığı, estetik kaygıların gözetilmediği, mevcut doğal ve tarihi dokunun korunmadığı ve her türlü planlamadan uzak olarak yerleşim yerlerinin büyümesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü