Eğitim Sitesi

Organel Nedir? Organel Hakkında Kısaca Bilgi

Organel Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Organel:

1. Hücre içinde belirli bir görevi yapmak üzere özelleşmiş ve zarla çevrili yapılar. Çekirdek, mitokondri, kloroplastlar gibi.

2. Hücrenin içerisinde bulunan ve her biri farklı görevlerden sorumlu olan, daha küçük alt birimler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Organel:

Hücre içinde belirli bir görevi yapmak üzere özelleşmiş ve zarla çevrili yapılar. Çekirdek, mitokondri, kloroplastlar gibi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Organel:

Hücrede özelleşmiş ve özel bir görevi olan oluşum.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sölenterler: Sinir sistemi hariç gelişmiş organ ve sistemleri bulunmaz. İlk sinir sisteminin görüldüğü gruptur. Eşeyli ve eşeysiz üreyebilir. Bu grupta denizanası, hidra, mercan gibi türler bulunur. Bazı türleri (mercanlar) dış iskelete sahiptir. Denizanaları yüzücüdür. Hidralar ise denizlerde diplere bağlı olarak yaşar. Denizanası ve hidra vücutlarından çıkan uzantılar ile avlarını yakalayıp felç ederek vücut boşluğuna çeker ve sindirmeye başlar. Kısmen sindirilmiş besinleri hücreler içine alır ve sindirim hücre içinde tamamlanır.

    Osein: Kemik dokunun ara maddesi.

    Enfektif: Enfeksiyona neden olabilme yeteneğine sahip.

    Kininler: Kanda ve dokularda yapılan ve kan damarlarında, düz kasta ve bazı sinir uçlarında iş gören polipeptidlerdir. Örneğin bradykinin ya da kalidin, adenin içeren gruplardan birisi doku kültüründeki bitki hücrelerinin büyümesini ve bölünmesini artırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü