Eğitim Sitesi

Kininler Nedir? Kininler Hakkında Kısaca Bilgi

Kininler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kininler:

Kanda ve dokularda yapılan ve kan damarlarında, düz kasta ve bazı sinir uçlarında iş gören polipeptidlerdir. Örneğin bradykinin ya da kalidin, adenin içeren gruplardan birisi doku kültüründeki bitki hücrelerinin büyümesini ve bölünmesini artırır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Stigma: 1. Bir solunum açıklığı. Örneğin böceklerde bir trakenin yüzeyinde bulunan bir açıklık ya da kıkırdaklı balıklarda yutağa doğru su girmesini sağlayan değişikliğe uğramış bir solungaç açıklığı. 2. Bir çiçeğin dişi organının en üst kısmı, tepecik. Islak, yapışkan bir madde salgılayarak üzerine konan polen tanelerini yakalar ve tutar. 3. Euglena'da göz noktası. 4. Eklembacaklılarda, trake sisteminin havayla temas ettiği açıklıklar. 5. Çiçeklerde, dişi üreme organının poleni aldığı uç kısmı.

    Hücre İskeleti: Ökaryotik hücrelerin değişik şekillere adapte olabilmeleri, hareketlerini yönlendirip koordine etmeleri sitoplazmanın her tarafına yayılmış olan protein yapıda filamentlerin oluşturduğu kompleks ağ sayesinde gerçekleşir. Bu ağ hücre iskeleti (Cytoskeleton) olarak adlandırılır. Hücre iskeleti oldukça dinamik bir yapı olup, devamlı olarak hücrenin şeklinin değişmesini, bölünmesini ve çevreye cevap vermesini organize eder. Hücre iskeleti bakterilerde bulunmaz. Hücre iskeletini hücre içindeki bulunuş yerleri ve şekilleri farklı olan 3 tip filament meydana getirir . 1. Mikrotübüller. 2. Intermediate filamentler 3. Mikrofilamentler (aktin filamentler) Bu filamentlerin hepsi farklı protein alt birimlerden meydana gelmiştir. Mikrotübüller; tubulin, intermediate filamentler; vimentin veya lamin ve aktin filamentler; aktin gibi proteinler tarafından meydana getirilirler.

    Makrosporofil: Makrosporangiyumları taşıyan yapı. Makrofil de denir. Çiçekli bitkilerde pistile özdeştir.

    Epididimis: Erkek üreme sisteminde, testislerin üzerinde bulunan spermlerin olgunlaştığı ve kısa bir süre depolandığı yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü