Eğitim Sitesi

Bireyi Tanıma Bölümü Nedir? Bireyi Tanıma Bölümü Hakkında Kısaca Bilgi

Bireyi Tanıma Bölümü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bireyi Tanıma Bölümü:

Her bir öğrenciyi birey olarak başkalarından ayırmaya ve onun gelişimini gerçeğe uygun biçimde göstermeye yarayan bilginin toplanması, yazılması ve değerlendirilmesi ile görevli rehberlik bölümü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Yıllık Plan: Bir öğretim programını oluşturan kazanımlar, öğretme, öğrenme etkinliklerinin bir öğretim programının uygulanması için ayrılan zaman dağılımının yapıldığı plan.

    Biçimbilgisi: 1. Yapıyı, temeli, görevi söz konusu yapmadan biçim üzerinde duran ve biçimle ilgili sorunları inceleyen bilim dalı. 2. Biyolojinin, canlı varlıkların biçim ve yapıları ile uğraşan kolu.

    Deneyerek Öğrenme (Experiental Learning): Kazandırılmak istenen bir bilgi-beceri-tutum-davranışın ne olduğunun ve nasıl kullanıldığının öğretilmesi yerine, uygun bir senaryo içine gömülmesi yoluyla ve başka bir iş yaparken öğrenilmesidir.

    Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu: Türk Deniz Kuvvetlerinin kara birlikleri, denizaltıları, suüstü gemileri, uçak/helikopterleri, SAT/SAS birliklerinde ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik botları, uçak/helikopterleri ile kara birliklerinde görev yapacak astsubayları yetiştirmek üzere eğitim-öğretim veren kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü