Eğitim Sitesi

Yıldönümü Basımı (Anniversary Edition) Nedir? Yıldönümü Basımı (Anniversary Edition) Hakkında Kısaca Bilgi

Yıldönümü Basımı (Anniversary Edition) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Yıldönümü Basımı (Anniversary Edition):

Daha önce yayınlanmış bir eserin güncelleştirilmiş özel bir basımı. Bu basıma ek malzemeler konmuş olabilir. Bir önsöz veya bir son söz gibi. Kapak tasarımı biçim, grafik ve resimler değiştirilmiş olabilir. Yıldönümü basımlarının çoğu klasik ya da standart eserler için yapılmakta olup ilk basımdan genellikle yirmi ya da daha fazla yıl sonra gerçekleştirilir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Bölünmüş Katalog (Divided Catalog): Değişik kart tipleri için ayrı diziler halinde (yazar, eser adı, konu gibi başlıklar altında) düzenlenmiş katalog.

    Öz Dergileri (Abstracting Journal): Genellikle belirli bir araştırma alanında özetleri (abstracts) yayınlamakta uzmanlaşmış süreli yayın.

    Koleksiyon (Holdings): Bu terim; kütüphanenin bütün kaynaklarından oluşan koleksiyonunu veya nadir eser koleksiyonu ya da referans koleksiyonu gibi ortak bir niteliği olan belli koleksiyonlarını tanımlar.

    Nadir Kitaplar (Rare Books): İçerikleri, zor bulunmaları, baskı veya yayınlanma tarihleri, fiziksel karakteristik özellikleri veya kondisyonları (örneğin ünlü bir yazar tarafından imzalanmış veya üzerine notlar alınmış) bakımından değerli olan kitaplar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü