Eğitim Sitesi

Yeniden Değerleme Oranı Nedir? Yeniden Değerleme Oranı Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Değerleme Oranı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yeniden Değerleme Oranı:

Yeniden Değerleme Oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayından bir önceki yılın aynı dönemine göre Üretici Fiyatları Genel Endeksinde (ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranını.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bedelli Sermaye Artırımı: Şirketlerin sermaye artırımı karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini nominal değerinden veya daha yüksek bir fiyattan satmak suretiyle gerçekleştirdikleri sermaye artırımlarına denir. Söz konusu hisse senetleri ortaklara satılabileceği gibi (rüchan hakkının kullandırılması), ortaklar dışındaki yatırımcılara da satılabilir. (rüchan haklarının kısıtlanması). Bedelli sermaye artırımına katılım bedeli belli bir süre ile sınırlıdır.

    Getiri Endeksleri: Hisse senetlerinin fiyatlarındaki değişimlerin yanı sıra şirketlerin ödedikleri kar paylarını da dikkate alarak hesaplanan endekslerdir.

    Döviz Kuru: 1. Ulusal bir paranın, diğer bir ulusal para cinsinden ifadesidir. (Exchange Rate) 2. Bir ülke parasının bir başka ülke parasına çevrilmesinde uygulanan oran ya da ödenen fiyat.

    Mükellef (Yükümlü): Vergi yasalarına göre kendisine vergi borcu yüklenebilen gerçek ve tüzel kişilere mükellef denilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü