Eğitim Sitesi

Yaklaşma Eylemi Nedir? Yaklaşma Eylemi Hakkında Kısaca Bilgi

Yaklaşma Eylemi Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Yaklaşma Eylemi:

Eylemin "neredeyse, az kalsın" anlamını kazandığı "eyazmak" biçimindeki kalıbı.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ki'li Birleşik Cümle: Bir temel cümle ile temel cümleye Far. ki T. kim nispet zamiri ile bağlanan açıklayıcı bir yardımcı cümleden oluşan birleşik cümle: Kim nispet zamiri genellikle tarihi devir metinlerinde yer almıştır. Yunan neferleri tamamıyla inandılar ki Anadolu toprağını vücutlarında iken terk etmek saadettir. (Y.K. Beyatlı, Eğil Dağlar, s.70)

    Karşıt (Zıt) Anlam: Anlamları bakımından birbirine karşıt olan; birbirine zıt anlam taşıyan (kelimeler): acı/tatlı, zor/kolay vb.

    Argo: 1- Genel dilin sözcüklerine yan anlamlar kazandırarak genel dilden ayrılan, bir meslek ya da topluluk arasında kullanılan özel dile argo denir. Argo, tek sözcükten oluşabileceği gibi söz öbekleri ve deyimlerden de oluşabilir. Örnek : Okutmak (elden çıkarıp - satmak) racon (adet - usül) şabanlık (aptallık - sersemlik) keklemek (kandırmak - aldatmak) 2- Kullanılan ortak dilden ayrı olarak belirli toplulukların, ses bilgisi, yapı bilgisi, söz dizimi ve anlam bakımından özellikler gösteren dili veya sözcük dağarcığı.

    Şimdiki Zaman: İş ve anlatışın aynı anda yapıldığını bildiren zaman. "-yor" eki ile yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü