Eğitim Sitesi

Yağ Nedir? Yağ Hakkında Kısaca Bilgi

Yağ Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Yağ:

Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yağ:

Bileşiminde çeşitli asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranına göre kıvamları değişen bitkisel veya hayvansal madde.  

 

Kimya Terimi Olarak Yağ:

Yağ asitlerinin gliserinle oluşturduğu madde.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Yağ:

Canlıların yapısına katılan ve yüksek oranda enerji veren, suda çözünmeyen, yağ asitlerinin alkollerle birleşmesi sonucu oluşan, karbon, hidrojen, oksijen ve bazen de azot ve fosfor elementlerini içeren organik bileşiklerin genel adı.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Steril: Zararlı ve zararsız tüm mikroorganizmalardan arındırılmış.

    İz Mineraller: Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

    C Vitamini (Askorbik Asit): Faydaları : Sağlıklı cilt, kemik, diş ve dişeti, ligamentler ve kan damarları; hastalıklara karşı bağışıklık, yaraların iyileşmesi, sindirim sisteminden demirin emilimi için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarNarenciye ve diğer taze meyveler, taze sebzeler.

    Sakkaroz: Doğada en bol bulunan ve en tatlı şekerdir. Bir molekül glikozun bir fruktozla birleşmesiyle oluşan bir disakkarittir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü