Eğitim Sitesi

İz Mineraller Nedir? İz Mineraller Hakkında Kısaca Bilgi

İz Mineraller Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak İz Mineraller:

Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Organik Yiyecek: Kimyasal böcek ilaçları, hormonlar, antibiyotikler veya yapay yoldan elde edilmiş kimyasallar katkı maddeleri kullanmadan yetiştirilen ya da üretilen her tür gıda ürünü. Genetik mühendislik ya da radyasyon içermeyen organik bitkisel ürünler.

    Lenf: Akkan. Kandan ayrı yapı ve özellikte olan, lenf damarlarında dolaşan serum, akyuvar, protein ve lipit gibi maddeler içeren sıvı.

    Serbest Radikaller: Vücutta doğal olarak oluşan, çok aktif olduğu için başka metabolik süreçlere karışan ve normal işleyişi aksatan etmenlerdir. Sigara içmek, hava kirliliği gibi dış etkenlere maruz kalmak serbest radikalleri arttıracaktır ve eğer vücuttaki antioksidan seviyesi kontrol edilemezse hücrelere zarar verebilirler. Antioksidanlar serbest radikalleri bağlayarak zarar vermeleri önlerler.

    Pürin: Nükleik asitlerin yapısında bulunan azotlu maddelerin bir grubu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü