Eğitim Sitesi

Web Sitesi Nedir? Web Sitesi Hakkında Kısaca Bilgi

Web Sitesi Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Web Sitesi:

Bir web sunucusuna yüklenmiş bir grup birbirine bağlı web sayfasıdır ve tarama yazılımı olan internet kullanıcıları tarafından günün 24 saati ulaşılabilir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Web Sitesi:

Herhangi bir organizasyon ya da birey tarafından yaratılan internet üzerindeki sayfaların hepsine verilen addır.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Mikrofiş (Microfiche): Basılı materyal sayfalarının imajların bulunduğu 4x6 inç ölçüsünde küçük levha şeklinde filmler. Bu filmlerin okunabilmesi için bir mikrofilm okuyucu makine gereklidir. Bir metnin bir çok sayfası tek bir levhaya sığdırılabilir. Başlıca üstünlüğü yer tasarrufu sağlamak ve uzun süreli koruma sağlamaktır.

    Takım (Set): Bir bibliyografik betimlemede tek bir malzeme gibi işlem gören iki veya daha fazla malzeme. Örnek; çok ciltli bir ansiklopedi veya ekinde CD-ROM olan bir ders kitabı.

    Bölünmüş Katalog (Divided Catalog): Değişik kart tipleri için ayrı diziler halinde (yazar, eser adı, konu gibi başlıklar altında) düzenlenmiş katalog.

    Katalog (Catalog): Kitap, dergi, harita ve/veya video gibi kaynakların belirli bir sıralamada düzenlenmiş listesi. Bu liste genellikle bir koleksiyonun, kütüphanenin veya kütüphane grubunun kaynaklarını kayıt altında tutarak onları tanımlar ve indeks şeklinde düzenler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü