Eğitim Sitesi

Ültimatom Nedir? Ültimatom Hakkında Kısaca Bilgi

Ültimatom Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Ültimatom:

Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota.

 

Tarih Terimi Olarak Ültimatom:

Bir devletin başka bir devlete herhangi bir kunuda verdiği ve hiçbir tartışmaya ya da karşı çıkmaya yer bırakmaksızın, tanıdığı süre içinde isteklerinin yerine getirilmesini bildirdiği, içinde savaş tehdidi bulunan nota.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Ültimatom:

Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın, tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota, kabul edilmemesi savaşa yol açar.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Aristokrasi: 1. İktidarın, imtiyazlı ve genellikle soya bağlı bir toplum sınıfının elinde bulunduğu siyasi hükûmet şekli. 2. Soylular sınıfı.

    Müstakil: Kullanış yönünden belli kişi veya kişiler için ayrılmış olan.

    11 Eylül: 11 Eylül 2001 tarihinde El Kaide terör örgütünün kaçırdıkları uçaklarla New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi binalarına ve Washington'da bulunan ABD Savunma Bakanlığına aynı anda düzenlediği intihar saldırıları.

    Süveyş Kanalı: 1869'da Fransızlar tarafından açılan ve uzunluğu 164 km olan kanalın zamanla genişliği 200 m'ye, derinliği de 25 m'ye yaklaşan kanal.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü