Eğitim Sitesi

Turbalık Nedir? Turbalık Hakkında Kısaca Bilgi

Turbalık Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Turbalık:

Sulak alanların etrafındaki bitkilerin su altında oksijensiz kalarak çok yavaş bir şekilde çürümesi sonucu meydana gelen doğal yaşam alanları.

 

Coğrafya Terimi Olarak Turbalık:

Tabanında çürümüş bitki artıklarından bir katmanın bulunduğu bataklık

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Trikosist: Paramecium gibi kirpikli tek hücreli hayvanların sitoplazmasında bulunan hücresel bir organel. Avı yakalamada ve tutmada iş gören bir kol görevi yapar.

    Absorpsiyon spektrumu: Işığın bir maddeden geçerken emilen özel dalga boylarının enerji miktarı için bir ölçü. Her molekül kendine özgü bir absorpsiyon spektrumuna sahiptir.

    Pinositoz: 1. Hücre zarından doğrudan geçemeyecek kadar büyük moleküllü sıvı maddelerin hücreye alınması. 2. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü sıvı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 3. Büyük sıvı moleküllerin pinositik cep oluşturularak hücre içine alınması olayıdır. * Sıvı moleküllerin zara değmesi ile zar içeri doğru çöküntü yaparak pinositoz cebini meydana getirir * Sıvı moleküller pinositoz cebine dolar ve cebin boğumlanması ile pinositik koful oluşur. * Sonrasında sıvı besin sitoplazma içine alınır. Pinositozda oluşan kofullar, fagositozda oluşan kofullardan daha küçüktür. * Kan yoluyla taşınan hormonların ilgili doku hücreleri tarafından alınması genellikle bu yolla olmaktadır.

    Singami: Eşeyli üreme. Döllenme olayında gametlerin birleşmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü