Eğitim Sitesi

Singami Nedir? Singami Hakkında Kısaca Bilgi

Singami Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Singami:

Eşeyli üreme. Döllenme olayında gametlerin birleşmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Yapay Sınıflandırma: 1. Canlıların sadece duyu organları kullanılarak dış görünüşlerine ve yaşadıkları çevreye göre sınıflandırılmasına yapay (ampirik) sınıflandırma denir. 2. Sistematik bilimi ile uğraşan bilim insanları, Aristo'nun doku ve organların görevlerini (analojilerini) dikkate alarak yaptığı bu sınıflandırma yöntemini yapay (suni=ampirik) sınıflandırma olarak adlandırmaktadır. Yapay sınıflandırmada analog organlar dikkate alınır. Embriyolojik ve filogenetik kökenleri farklı, görevleri aynı olan organlara analog organ denir.

    Çökelme: 1. Kan hücrelerinin kümeleşerek pıhtılaşması. 2. Bir sıvı içinde dağınık halde bulunan hücre ya da parçacıkların kümeleşmesi. 3. Antijen ve antikorların tepkimesi sonucunda kan hücrelerinin kümeleşmesi. 4. Kan grubu antijenleri (A ve B) ile antikorlarının (anti A ve anti B) bir araya gelmesi sonucunda alyuvarların birbirine yapışması ve iri tanecikli yapılar oluşturmasına çökelme ya da aglütinasyon denir. Çökelme ile oluşan tanecikli yapılar, kan damarlarını tıkayarak ölüme neden olabilir. İki tip çökelme vardır: 1. Hafif (Kısmi) Çökelme 2. Ağır (Tam) Çökelme

    Biyolüminesens: Bir organizmada, biyolojik işlemler sayesinde ışık üretilmesi. Bir hücre ya da hücredeki enzim sistemi tarafından ışık çıkarılması.

    Pistil: Dişi organ. Ovaryum, stilus ve stigmadan oluşan ve megasporlar üreten çiçek organı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü