Eğitim Sitesi

Tunç Çağı Nedir? Tunç Çağı Hakkında Kısaca Bilgi

Tunç Çağı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tunç Çağı:

Tunç Çağı veya Bronz Çağı, maden devrinin bakır çağından sonraki evresidir. Bölgeden bölgeye fark etmekle birlikte yaklaşık olarak MÖ 3000 - MÖ 1000 yılları arasında gerçekleşmiştir.

Bakır ve kalayın karışımı sonucunda elde edilen tunç alaşımı bakıra göre oldukça sert ve dayanıklıdır. Tunçtan imal edilen silahlar ve savaş araç gereçleri, siyasi ve askeri gelişmeleri artırmıştır.

Tunç Çağında dünyada ilk defa Mezopotamya bölgesinde olmak üzere şehir devletleri kurulmuştur.

Tunçtan yapılan zirai aletler tarımsal üretimin artmasına, ürün fazlalığının oluşması ise bölgeler arasında yaşanan ticari ilişkilerin canlanmasına yol açmıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Akika Kurbanı: Çocuğun doğumundan yedi gün sonra başındaki tüyleri tıraş edip adını koyduktan sonra Allah'a şükür için kesilen kurban.

    Şerefe: Minarenin çevresini dolanan küçük bir balkon gibi biçimlendirilmiş bölüm.

    Monoteizm: Tektanrıcılık. Sadece tek bir Tanrı'nın var olduğunu yada Tanrı'nın bir olduğunu öne süren ve bundan dolayı çok tanrıcılığa ve bir dizi ilahi varlığa duyulan inanca karşı olan Tanrı anlayışıdır.

    Konsorsiyum: Uluslararası kimi kuruluşların ya da kimi devletlerin ekonomik ve mali yardımlarını yürütmek için oluşturdukları ortak organdır. Ticari anlamda ise türlü sanayi kollarındaki girişimleri, bankaları, ulaştırma ve sigorta şirketlerini birbirine bağımlı ve ortak kılan uluslararası ticaret birliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü