Eğitim Sitesi

True Colors Nedir? True Colors Hakkında Kısaca Bilgi

True Colors Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak True Colors:

Dijital terminolojide 24-bit yani 16.7 milyon renk derinliğini ifade eden bir terimdir. Gözün gördüğü gibi olan renkleri ifade eder başka bir deyişle.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Işık gözü (photocell): Üzerine ışık düştüğünde bunu elektrik erkesine çeviren aygıt, fotosel.

    Algılayıcı/Sensör: Dijital fotoğraf makinelerinde çekim yaptığınız anda görüntüyü dijital resme çeviren ilk aygıttır. Eski makinelerdeki filmin yerine geçmiştir. Filmlerdeki ISO değerleri makaradan makaraya değişse de dijital algılayıcılar farklı ISO seviyeleri için benzetim yapabilir.

    Tek Objektifli Refleks (SLR): Günümüzde en yaygın kullanılan fotoğraf makineleridir. Bu tür makinelerde, objektif ve duyarkat (film ya da algılayıcı) aynı düzlemde olduklarından ve objektifin yakaladığı görüntü bir penta prizma yardımı ile bakaç'a (vizör'e) doğrudan aktarıldığından bakaç'tan görülen görüntü ile duyarkat üzerinde elde edilen görüntü bire bir aynıdır. (Single Lens Reflex - SLR)

    Adobe Photoshop: Piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede bir tek biçim olan, Adobe Systems'in sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda yeteneklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü