Eğitim Sitesi

Topoğrafik Nedir? Topoğrafik Hakkında Kısaca Bilgi

Topoğrafik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Topoğrafik:

Bir yerin görünümüne, engebelerine ilişkin.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Topoğrafik:

Bir yerin görünümüne, engebelerine ilişkin.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aktivasyon Enerjisi: Kimyasal tepkimeyi başlatan en düşük enerji miktarı.

    Döl Yatağı: 1- Dişi hayvanlarda yumurta ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 2- Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar beslemek ve barındırmakla görevli kas yapısında bir organdır.

    Ventrikulus: Bir organın boşluğu. Örneğin, beyinin çeşitli odacıklarından biri ya da yüreğin kanı atriumlardan alan odacıklardan her biri.

    Hormon: 1. İç salgı bezleri tarafından salgılanıp kana verilerek vücudun başka bölgesindeki hücre ya da hücre gruplarını faaliyete geçiren genellikle protein yapıda olan maddelerdir. 2. Vücudun bir kısmında oluşturulan sonrada difüzyonla yada kan dolaşımıyla diğer kısımlarındaki hücrelere taşınarak onların çalışmalarını düzenleyen özel maddeler. 3. Gövdenin bir kısmında meydana getirilen, sonra da difüzyonla ya da kan dolaşımıyla diğer kısımlardaki hücrelere taşınarak onların aktivitelerini düzenleyen maddelerdir. 4. Canlılarda sentezlendikten sonra etki göstereceği yerlere taşınabilen ve çok düşük miktarlarda büyümeyi, farklılaşmayı ve çeşitli fizyolojik olayları olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilen organik bileşik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü