Eğitim Sitesi

Tetraploit Nedir? Tetraploit Hakkında Kısaca Bilgi

Tetraploit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Tetraploit:

Dört takım kromozoma sahip birey ya da hücre.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gastrodermal: Gastrodermisten köken alan, gastrodermis özelliklerini taşıyan.

    Pürinler (Pure ürinin karışımı): Birbirine bağlanmış iki halkada karbon ve azot atomları içeren organik bazlar. Nükleik asitlerin ATP, NAD ve diğer biyolojik aktiviteli maddelerin bileşenleri.

    Radial Simetri: Vücuttan diklemesine (yere paralel olarak) geçen tüm düzlemlerin, vücudu eşit iki parçaya ayırdığı simetri tipi, ışınsal simetri.

    Yumuşakçalar: Vücutları genellikle yumuşak ancak sert kalkerli bir kabukla örtülü, vücudun arka kısmında yüzmeye, sürünmeye vb. işlere yarayan kaslı bir ayak organı olan, iyi gelişmiş bir kalple damar sistemleri bulunan ve özel solunum organlarına sahip, çoğu üyesi denizde yaşayan omurgasız canlılardır. Vücut büyüklüğü 1 milimetre olan küçük bir salyangozdan, boyu 16 metreye ve vücut ağırlığı 2 tona ulaşabilen dev mürekkep balığına kadar değişen türleri vardır. Yumuşakçalar tuzlu ve tatlı su ile karada yaşar. Yumuşakçalar eşeyli olarak çoğalır. Yumuşakçaların pek çok çeşidi insanlar tarafından besin maddesi olarak tüketilir. İstiridyelerden elde edilen inci ile sedef, takı ve süs eşyası yapımında kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü