Eğitim Sitesi

Terleme Nedir? Terleme Hakkında Kısaca Bilgi

Terleme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Terleme:

Yapraklar bitkilerdeki ihtiyaç fazlası artık suyun terleme yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Bitkilerin stomalardan su kaybetmelerine terleme denir. Yapraktaki stomalar açılıp kapanarak terleme olayını denetler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Üreticiler: Bir sistem içerisinde, güneş enerjisini organik moleküllerin bağ enerjisi şekline çevirebilen canlılar, besin üreticiler, ototroflar.

    Ayrı eşeyli: Eşey organlarının ayrı bireyler üzerinde taşınması, dişi ve erkek bireyleri ayrı olarak meydana getirme.

    Fermantasyon: 1. Bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek mayalanma işlemidir. 2. Bazı mikroorganizmaların ürettiği enzimlerin etkisiyle organik maddelerin uğradığı değişiklik. 3. Organik bir bileşiğin bir enzim sistemiyle anaerobik olarak parçalanmasıdır. Açığa çıkan enerji, hücrenin diğer olayları yürütmesinde kullanılır. 4. Bakteri, maya ve memelilerin kas hücrelerinde görülen oksijensiz şartlar altında glikoz moleküllerinin parçalanmasıyla enerjinin açığa çıktığı olay.

    Kontraktil Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde, açılıp büzülerek, içeri giren fazla suyu hücre dışına atmada görevli olan organel. Vurgan koful da denir. - Tatlı sularda yaşayan bazı tek hücreli canlılarda (protista) bulunur. - Enerji (ATP) harcayarak çalışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü