Eğitim Sitesi

Tapu Nedir? Tapu Hakkında Kısaca Bilgi

Tapu Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tapu:

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgedir. Buna tapu senedi de denmektedir. Daimi ve müstakil haklar için de tapu senedi düzenlenir.

 

Hukuk Terimi Olarak Tapu:

Bir taşınmazın üstündeki mülkiyet hakkını gösteren belge.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tapu:

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgedir. Buna tapu senedi de denmektedir.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    İştirakin Feshi: Miras veya diğer sebeplerle oluşan iştirak halinde mülkiyetin sona erdirilerek, hissedarlık (müşterek mülkiyet) esasına geçilmesi işlemidir.

    Damga Vergisi: 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda belirtilen tapu işlemlerinden tahsil edilen vergidir.

    Ölüme Bağlı Tasarruf: Hüküm ve sonuç doğurması tasarrufu yapan kimsenin ölümüne bağlanmış işlemler. Örnek: Vasiyetname, miras sözleşmesi gibi.

    Müstenidat: Dayanak belge. Vekâletnamelerde vekâlet yetkisinin dayandığı, tevkil yetkisini, içeren müvekkil tarafından verilmiş vekâletname.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü