Eğitim Sitesi

Tahkim Nedir? Tahkim Hakkında Kısaca Bilgi

Tahkim Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tahkim:

Yabancı sermaye yatırımlarından doğan hukuksal uyuşmazlıkların, ülke yargı organlarında değil, iki tarafça belirlenen bir hakem kurulunda çözümlenmesi.

 

Hukuk Terimi Olarak Tahkim:

Taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Tahkim:

1. Kuvvetlendirme, sağlamlaştırma.

2. Anlaşmazlıkların hakem yoluyla çözülmesi yöntemi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kanalizasyon Ana Boruları: Atık suyu kanallardan toplayan ve ana kanallara ileten, çapı geniş lağım kanalları.

    Plankote: Parsel bazında ya da belirli bir alan üzerinde sabit bir noktaya bağlanarak ya da itibari olarak belirli aralıklarla arazi kotlarını alıp, üzerindeki mevcut ağaç vb. tesislerin tersim edilerek belirli ölçekte çizilip hazırlanması.

    Bağımsız Bölüm: Bir yapının Kat Mülkiyeti Yasası hükümlerine göre; bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerden her biri. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde, ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bağımsız mülkiyete konu bölümlerine bağımsız bölüm denir.

    Kamu Kaynakları: Kamuya ait veya kamu gücü kullanılarak elde edilen gelirler, taşınır ve taşınmaz mallar, para, alacak ve haklar, bağış ve yardımlar, borçlanma suretiyle elde edilenler dahil her türlü değerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü