Eğitim Sitesi

Self-Timer Nedir? Self-Timer Hakkında Kısaca Bilgi

Self-Timer Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Self-Timer:

Makinelerde deklanşöre basıldıktan belli bir süre sonra perdenin açılmasını ve çekim yapılmasını sağlayan özellik.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Renk Isısı: Işık kaynaklarının Kelvin ile belirtilen renk ölçüsü. Günbatımı gibi "sıcak" bir ışık düşük, bulutlu bir gün gibi "soğuk" (mavimtırak) bir ışık yüksek renk ısısına sahiptir.

    Difüzör (Işık Yumuşatıcı): 1- Genellikle, ışık kaynağı ile obje arasına ışığı yumuşatmak amacıyla konulan geçirgen malzeme. 2- Işığı yumuşatmak amacıyla flaş kafalarına takılan genellikle plastik ya da kartondan aksesuar.

    Firmware: Bir nevi dijital kameralardaki işletim sistemidir. Ki bu sayede dijital kamera kontrolü sağlanır. Zaman zaman üretici firmalar bu işletim sistem yazılımını geliştirirler ya da var olan hataları düzeltirler ve bir üst versiyon şeklinde internet sitelerinden yayımlarlar ki o dijital kameraya sahip olanlar bu yeni versiyonu internet üzerinden kendi makinelerine aktararak daha performanslı olarak kameralarını kullanabilsinler diye.

    Dolgu Işık: Dış çekimlerde, sert gölgelerin yumuşatılmasında esas ışık kaynağı teşkil etmeyecek şekilde kullanılan ek flaş ışığıdır. Genel olarak, güneş ışığının yoğun olduğu durumlarda, güneş ışığından daha zayıf bir ışık ile gölgelere, yumuşaklıkları korunarak daha hafif bir etki sağlanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü