Eğitim Sitesi

Screen Nedir? Screen Hakkında Kısaca Bilgi

Screen Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Screen:

Güneş kırıcı perde. İnce file şeklinde dokunmuş cam elyafı üzerine pvc kaplamalıdır.Gün ışığını filtre ederek enerji ve ısı tasarrufu sağlar.

 

Basketbol Terimi Olarak Screen:

Bir hücum oyuncusunun arkadaşına boş atış imkanı yaratmak veya onun rakibini geçmesi için savunma oyuncusu ile takım arkadaşının arasına girmesi.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Jakar: 1801´de Joseph-Marie Jacquard bu dokuma şeklini keşfederek adını bu türe veriyor. Böylece bu yöntemle geliştirilen tüm kumaşlar onun adıyla anılıyor. Kullanımı: koltuklar, kanepeler, duvar kaplamaları, perdeler.

    Dekoratif Perde Sistemleri: Çalışabilir olmaktan çok, estetiği ile ön planda olan perde süslemeleri ve bunları taşıyan sistemler. Örnek: Fon, drape, sarkıt, volan.

    Renso: 1- Fon perdeleri kenarlara eklemek için kuşak veya broçolların takıldığı, duvarlara monte edilen metal kancalardır. 2- Kuşak veya braçolları taşımaya yarayan kanca.

    Stor Çeşitleri: Sun screen kumaş stor,polyester kumaş stor,pamuklu kumaş stor,keten kumaş stor,şantug kumaş stor,işlemeli stor perde,etek oymalı stor perde,etek kesimli stor perde,saçaklı stor perde, yaylı stor perde,zincirli stor perde,bayrak stor perde,ev sineması stor perde,dijital baskı stor perde,kasalı stor perde,zebra stor perde

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü