Eğitim Sitesi

Savaş Nedir? Savaş Hakkında Kısaca Bilgi

Savaş Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Savaş:

İki veya daha çok devletin birbiriyle diplomatik ilgilerini keserek silâhlı kuvvetlerle vuruşmaları, harp.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Savaş:

1. Barış yoluyla çözümlenemeyen sorunların çözümü için bir devlet ya da devletler grubunun diğer bir devlet ya da devletler grubuna karşı güçlerini kullanarak yaptıkları silahlı veya silahsız mücadeleler.

2. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Ehl-İ Salip: Haçlılar.

    Tunç Çağı: Tunç Çağı veya Bronz Çağı, maden devrinin bakır çağından sonraki evresidir. Bölgeden bölgeye fark etmekle birlikte yaklaşık olarak MÖ 3000 - MÖ 1000 yılları arasında gerçekleşmiştir. Bakır ve kalayın karışımı sonucunda elde edilen tunç alaşımı bakıra göre oldukça sert ve dayanıklıdır. Tunçtan imal edilen silahlar ve savaş araç gereçleri, siyasi ve askeri gelişmeleri artırmıştır. Tunç Çağında dünyada ilk defa Mezopotamya bölgesinde olmak üzere şehir devletleri kurulmuştur. Tunçtan yapılan zirai aletler tarımsal üretimin artmasına, ürün fazlalığının oluşması ise bölgeler arasında yaşanan ticari ilişkilerin canlanmasına yol açmıştır.

    Kaynak (belge): Tarihi bir olayı doğru olarak anlamaya yarayan her türlü malzeme.

    Cariye: 1- Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilen, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın. 1847'de çıkarılan bir yasa ile yasaklanmıştır. 2- Savaşta tutsak alınmış ya da para ile satın alınmış kız ve kadın. Bunlar özel bir eğitim görür ve genel hizmetlerde kullanılırlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü