Eğitim Sitesi

Richter Ölçeği Nedir? Richter Ölçeği Hakkında Kısaca Bilgi

Richter Ölçeği Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Richter Ölçeği:

Depremin büyüklüğünü tanımlayan matematiksel bir formül.

 

Coğrafya Terimi Olarak Richter Ölçeği:

1- Amerikalı Charles F.Richter' in depremlerin şiddetini ölçmek için geliştirdiği ölçek

2- Sismoloji ´de kullanılan, dünya genelinde meydana gelen depremlerin aletsel büyüklüklerini ve sarsıntı oranını belirleyen ve sınıflara ayıran uluslararası ölçüm birimi.

 

Deprem Terimi Olarak Richter Ölçeği:

Bilim adamı Charles Francis Richter tarafından geliştirilen ve depremlerin aletsel büyüklüğünü tanımlamak için kullanılan ölçek.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Organik Geri Dönüşüm: Ambalaj atıklarının biyolojik olarak parçalanabilen kısımlarının kontrollü koşullar altında mikroorganizmalar aracılığıyla aerobik (kompostlama) veya anaerobik ortamda ayrıştırılarak (biyolojik metanlaştırma) stabilize organik atıklar veya metan gazının elde edilmesi. (Düzenli depolama organik geri dönüşüm kapsamına girmez.)

    Hafriyat: Kazı; kazılar; toprak kazma; toprak çıkarma.

    Nakil: Personelin görev, sorumluluk ve ücret derecesi bakımından birbirine benzer bir kadrodan aynı ya da başka bir yerdeki bir diğer kadroya atanması.

    Uygulama Sınırı: Parselasyon haritasında düzenlenecek imar adalarını çevreleyen yol, meydan, otopark, yeşil alan vb. kamu hizmetlerine ayrılan alanların eksenlerinden geçen kapalı sınıra; uygulama sınırı, bu sınırın çevrelediği alana da uygulama alanı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü