Eğitim Sitesi

Rejisör Yardımcısı Kürsüsü Nedir? Rejisör Yardımcısı Kürsüsü Hakkında Kısaca Bilgi

Rejisör Yardımcısı Kürsüsü Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Rejisör Yardımcısı Kürsüsü:

Sahneyi gören cümle kapısı yakınında seslenme, konuşma ve sinyal tesisatı bulunan yüksek kürsüdür. Rejisör yardımcısı kürsüsü, oyunun merkezi organıdır. Rejisör yardımcısı buradan temsilin gidişini kontrol eder ve provalarda belirlendiği gibi kitaba uygun olarak yönetir. Kürsü şu ekipmanlara sahiptir;

- Elektrikli saat
- Seyirci açısından temsili gösteren video monitörü
- Canlandırıcıların ve teknik personelin bulunma yerleri için sinyal ışıklı çağrı düğmeleri
- Ses bağlantıları
- Mikrofon
- Telefon bağlantısı
- Aydınlatma
- Sinyal Tesisatı
- Zil

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Melodram: Modern tiyatroda acıklı, korkunç, olağanüstü konular etrafında yazılan ve gerilimi yüksek sahneler taşıyan duygusal oyun.

    Sahne Vagonu: Elle veya mekanik olarak itilebilen makaralar üzerine oturtulmuş küçüklü büyüklü sahne platformları. Sahne vagonuyla dekorlar, monte parçalar ve aynı zamanda oyuncu grupları sahneye getirilip sahneden götürülerek değişiklikler, hızla ve fazla personele ihtiyaç duyulmaksızın gerçekleştirilirler.

    Eğitsel Oyun: (O.O.) Egitimi amaç edinen oyun biçimi.

    Vodvil: 1- Bir çeşit komedi. Türkülü tiyatro. Operakomik bundan türemiştir. Bugün konusu çok entrika, kaba saba şakaları bulunan, söz oyunlarına ve yanlış anlamalara büyük yer ayıran, metinden çok irticalen önem veren komedi türü anlamına gelmektedir. 2- Adını Fransa'nın Normandiya bölgesindeki bir köyden alır.Birbirine gevşek biçimde bağlı bölümlerden kurulu, taşlamalara dayanan, ezgili oyun.Bölümleri ya müzikli ya dramatik ya akrobatik ya kalın çizgili güldürü ya da değişik tablolardan oluşur. Yanılgılara ve olguların tuhaflığına dayandırılarak geliştirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü