Eğitim Sitesi

Sahne Vagonu Nedir? Sahne Vagonu Hakkında Kısaca Bilgi

Sahne Vagonu Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Sahne Vagonu:

Elle veya mekanik olarak itilebilen makaralar üzerine oturtulmuş küçüklü büyüklü sahne platformları. Sahne vagonuyla dekorlar, monte parçalar ve aynı zamanda oyuncu grupları sahneye getirilip sahneden götürülerek değişiklikler, hızla ve fazla personele ihtiyaç duyulmaksızın gerçekleştirilirler.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Takipçi: Takip eden ışık için kullanılan kısaltmadır. Göstericinin bir ışık konisiyle sarılmasını ve oyun zemini üzerindeki yolu boyunca takip edilmesini sağlar.

    Parçacı: Türk doğaçlama tiyatrosunda komiğe laf açan oyun kişisi.

    Düzenleyici: Sahne yeklisinin yardımcısı. Çalışmalarda ve gösteriler sırasında oyun düzeni ile saptanmış işleri ( oyuncuların girişlerini, müzik ışıklama repliklerini , dekor değişimini, perdenin zamanında açılıp kapanmasını denetler). Aynı zamanda, gerektiğinde sahne gerisinden uygulayım işliklerine ve giysiliklerine bağlantı kurmakla görevli

    Skeç: 1. Genellikle bir nükteyle son bulan, az kişili ve yalın, şakacı bir içeriği olan kısa oyun. 2. İşlediği konuyu genişletmeden, en canlı çizgiler içinde veren, genellikle güncel olaylara ve aile sorunlarına değinen ve bir nükte ile biten kısa güldürü.Vodvil, burlesk,revü gibi,kurgu dizgesine göre ortaya çıkarılan gösterilerde yerini alır. Günümüzde televizyon reklamlarındada sık kullanılmaktadır. 3. Çoğunlukla güldürü türünde, beş altı dakikaya sığdırılan oyun.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü