Eğitim Sitesi

Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Nedir? Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Hakkında Kısaca Bilgi

Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Quodilbet (istendiği gibi, dermece):

16. ve 17. yy.larda polifonik vokal bir eserin farklı eserlerindeki birkaç popüler melodi ve metnin komik bileşimi bu kelimeyle adlandırılırdı. Bachın Goldberg Variationların sonuncusu bir quodilbet idi.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Rönesans: Fransızca "yeniden doğuş" anlamına gelir. 1400'lerden 1600'lerin ortasına kadar devam eden tarihi bir dönemdir.

    Konsonant, Konsonans: Uyumlu, uyuşumlu; kaynaşan, uzlaşan sesler. Consonance (Fr.).

    Bas: En pes(kalın) erkek sesi. (Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operasındaki Osmin gibi.) Basso Cantante: Yüksek ve lirik karakterdeki bas ses. (Don Carlo'daki Kral Philip gibi.) Basso Buffo: Gülünçlü özelliğe sahip, cambazlık yapabilen kıvrak bas ses. (Sevil Berberi'ndeki Dr. Bartolo gibi.) Basso Profondo: Derin bir sonoritesi olan, güçlü ve en kalın bas ses. Ağırbaşlı ve soylu nitelik taşır. (Tristan ve Isolde'deki Kral Mark gibi.)

    Marş: Her türlü yürüyüşü desteklemek, bazen ateşlemek, grupları aynı düzende yürütmek (askeri marş), ulusal birliği güçlendirmek (ulusal marş), bazen de kederli bir ortam oluşturmak için (cenaze marşı gibi) yazılan belirgin ve güçlü vurgulamalı kısa marş (yürüyüş) müziği. Marş eski asker şarkıları ve trampetlerinin ahenkli ölçülü müziğinden doğmuştur. Fransız besteci, Lully yetkin marşlar yazmıştır. (İtal. Marcia. Fran. Marche)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü