Eğitim Sitesi

Ototrof Beslenme (Üretici) Nedir? Ototrof Beslenme (Üretici) Hakkında Kısaca Bilgi

Ototrof Beslenme (Üretici) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ototrof Beslenme (Üretici):

İnorganik maddeleri organik besin maddelerine çevirebilen, hazır besin kullanmayan canlıların beslenme şeklidir. Bitkiler, algler ve bazı bakterilerin beslenme şeklidir. Bu çevrimde enerji kullanılır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Metafita: Bryophyta ve Tracheophyta filumlarına ait ileri bitkilerdir. Sporofit gelişiminde embriyonik evreler bulunur.

    Ekoton: 1. Farklı ekosistemlerin kesişme bölgeleridir. Farklı bölgelerin özelliklerinin hepsini taşıdıkları için tür çeşitliliği çok fazladır. 2. Komşu biomlar arasında oldukça geniş bir geçiş bölgesidir. Bu bölge kısıtlı ölçüde de olsa, ekoton için karakteristik olan bazı organizmalara ek olarak yakın olan her biomdan bir miktar organizma içerir. 3. İki komünite arasındaki geçiş bölgelerine ekoton denir. Su ve kara komüniteleri arasındaki geçiş bölgesi bataklıklar örnektir.

    Görevdeş Organ: Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır.

    Polimer: 1. Basit birimlerin birbirine bağlanarak oluşturdukları büyük molekül. 2. Birden fazla benzer ya da farklı birimin, kovalent bağlarla birleşmesiyle oluşan yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü