Eğitim Sitesi

Olağanüstü Toplantı Nedir? Olağanüstü Toplantı Hakkında Kısaca Bilgi

Olağanüstü Toplantı Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Olağanüstü Toplantı:

TBMM'nin tatil veya ara verme sırasında Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanının çağrısı üzerine yaptığı toplantıdır.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Olağanüstü Toplantı:

TBMM’nin, tatil veya ara verme sırasında Cumhurbaşkanı veya TBMM Başkanı’nın çağrısı üzerine yaptığı toplantıdır.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Meclis Soruşturması: Başbakan veya bakanların görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanmalarını gerektiren bir durum olup olmadığının bir Soruşturma Komisyonu marifetiyle soruşturulmasıdır.

    Gelen Kâğıtlar: TBMM Başkanlığı'na sunulan bütün kanun tasarı ve teklifleri, resmî tezkereler ve komisyon raporları ile soru, genel görüşme, meclis araştırması, meclis soruşturması ve gensoru önergelerinin özeti, sahibi, Başkanlığa geliş tarihi, esas numarası gibi referans bilgilerinin yer aldığı belgedir. TBMM internet sayfasında da yer alır.

    Anayasa: 1- Devletin temel yapı ve işleyişi ile kişilerin temel hak ve özgürlüklerini düzenleyen en üst kanundur. 2- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamu haklarını bildiren temel yasa, kanunuesasi.

    Karar: TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM içtüzük değişikliği, komisyonlara üye seçimi, yabancı ülkelere asker gönderme gibi kararlar alabilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü