Eğitim Sitesi

Mimarlık Nedir? Mimarlık Hakkında Kısaca Bilgi

Mimarlık Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mimarlık:

İnsanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, eğlenme, dinlenme, çalışma gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak için mekanlar düzenleme sanatı; yapı sanatı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mimarlık:

İnsanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barındırma, eğlenme, dinlenme ve çalışma gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak için mekan düzenleme, örgütleme sanatıdır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kesin Proje: Belli bir yapının onaylanmış ön projesine göre; mümkün olan arazi ve zemin araştırmaları yapılmış, yapı elemanlarının ölçülendirilip boyutlandırıldığı, inşaat sistem ve gereçleri ile teknik özelliklerinin belirtildiği proje.

    Toprak Kullanım Araştırması: Belli bir alanda toprağın kullanım biçimlerinin envanterinin çıkarılması. Bu çalışma, genellikle açıklamalı harita olarak ve istatistik verilerle özetlenir.

    Damga Vergisi: 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda belirtilen tapu işlemlerinden tahsil edilen vergidir.

    Başkanlık Divanı: Meclis üyeleri arasından, gizli oyla seçilen meclis birinci ve ikinci başkan vekili ile en az iki kâtip üyeden oluşan kurul.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü