Eğitim Sitesi

Başkanlık Divanı Nedir? Başkanlık Divanı Hakkında Kısaca Bilgi

Başkanlık Divanı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Başkanlık Divanı:

Meclis üyeleri arasından, gizli oyla seçilen meclis birinci ve ikinci başkan vekili ile en az iki kâtip üyeden oluşan kurul.

 

Siyaset Terimi Olarak Başkanlık Divanı:

Milletvekilleri arasından seçilen TBMM Başkanı, 4 Başkanvekili, 7 Kâtip Üye ve 3 İdare Amiri'nden oluşan kuruldur. Ancak, Danışma Kurulu'nun önerisi ve Genel Kurul'un kararıyla kâtip üye ve idare amirlerinin sayıları artırılabilir.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Başkanlık Divanı:

Milletvekilleri arasından seçilen TBMM Başkanı, 4 başkanvekili, 7 kâtip üye ve 3 idare amirinden oluşan, hem yasama faaliyetlerinde hem de idari işlerin düzenlenmesinde önemli işlevleri bulunan kuruldur. Danışma Kurulunun önerisi ve Genel Kurulun kararıyla kâtip üye ve idare amirlerinin sayıları artırılabilir .

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Ayniyat Tesellüm Makbuzu: Kurumca bastırılarak Alındı Kayıt Defterine kaydedilen, cilt, seri ve müteselsil sıra numaralı , malın teslim alındığını gösteren makbuz.

    Amenajman Planı: Mera, yaylak, kışlak ile umuma ait çayır ve otlaklardan en elverişli bir şekilde yararlanmanın sağlanması için, bakım, ıslah, otlatma, dinlendirme, tohumlama, ilave yemleme ve yapılması gereken benzeri işleri sıralayan uygulama planı.

    Naklen Atama: Bir kamu idare ya da kurumundan veya biriminden bir diğerine geçerek çalışılması için gerekli işlem.

    Çevre Korunması: Ekolojik dengenin korunması, havada, suda, toprakta kirlilik ve bozulmaların önlenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü