Eğitim Sitesi

Meslek Nedir? Meslek Hakkında Kısaca Bilgi

Meslek Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Meslek:

Belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Meslek:

Belirli bir eğitim sonucu kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Meslek:

Bir kimsenin geçimini sağlamak için sürekli yaptığı iş.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    İçerik, Kapsam: Program hedefleri doğrultusunda seçilmiş konular bütünlüğü.

    Anlatma Yöntemi: Sınıf içi çalışmalarda öğretmenin daha çok etkin olmasını gerektiren, öğretim programında yer alan konuların anlatılıp açıklanmasını öğretmenden bekleyen ve yine öğretmenin uyandıracağı ilgi ile öğrencilerin duygu, düşünce ve görüşlerinde istenilen gelişmelerin sağlanmasını öngören geleneksel bir öğretim yöntemi.

    Sapkın: Davranışlarıyla yaşadığı toplumun gelenek ve göreneklerine ters düşen, o toplumun yasa ve kurallarına uymamakta direnen, sapınca düşen (genç).

    Bireysel Öz-Yetkinlikler Tabanı: Kişilerin çalışma alanlarının gerektirdiği zihinsel, düşünsel ve fiziksel yetkinlikleri oluşturan öz, birbirinden türetilemeyen özellik, bilgi-becerilerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü