Eğitim Sitesi

Loksodrom Nedir? Loksodrom Hakkında Kısaca Bilgi

Loksodrom Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Loksodrom:

Dünya üzerindeki tüm meridyenleri aynı açı ile kesen varsayımsal hat.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kapitalizm: Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

    Beşeri Coğrafya: Beşeri coğrafya, coğrafi çevrenin insan yaşamına etkisini, insanın mekanda yaptığı değişiklikleri inceleyen bir coğrafya anabilim dalıdır. Beşeri coğrafyanın alt dalları nüfus coğrafyası, yerleşme coğrafyası, siyasi coğrafya, tarihî coğrafya, kültürel coğrafya, tarım coğrafyası, sanayi coğrafyası, enerji coğrafyası, ulaşım coğrafyası, ticaret coğrafyası, turizm coğrafyası ve sağlık coğrafyasıdır.

    Işıma: 1-Yeryüzünün Güneş'ten aldığı ısıyı atmosfere vermesi olayı. Radyasyon. 2- Yeryüzü kazandığı enerjinin bir bölümünü atmosfere geri verir. Buna yer ışıması denir. Güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşamadığı saatlerde (gece) ve güneş ışınlarının yere değme açılarının küçüldüğü aylarda yer ışıması artar. Ayrıca, zeminin yapısı da yer ışıması üzerinde etkilidir. Örneğin yeryüzünün bitki ile kaplı alanlarında yer ışıması az ve yavaşken çıplak arazilerde ısı kaybı daha hızlı ve fazla olur.

    Ana Yön: Güneşin doğduğu taraf doğuyu, battığı taraf batıyı gösterir. Bunları dik kesen yönler, kuzeyi ve güneyi gösterir. Bunlara ana yönler denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü