Eğitim Sitesi

Lavi Nedir? Lavi Hakkında Kısaca Bilgi

Lavi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Lavi:

1- Sulandırılmış tek renkle ya da mürekkeple yapılan çalışma.

2- Siyah, kahverengi ve çini mürekkebi gibi koyu renk boyaların sulandırılması ile elde edilen ve açıktan koyuya doğru pek çok değerler sağlayan resim çalışması.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Lavi:

Tek renk sulu boya veya çini mürekkebi ile yapılan lekesel etkisi baskın açık-koyu karşıtlığına dayalı etkili bir resim tekniğidir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Şam İşi: XVI. yüzyıl başında, hem çini hem de seramiklerde kullanılan bir tekniktir. En önemli özelliği sırın pek parlak olmaması nedeniyle renklerin puslu görünmesidir. En karakteristik renkler, puslu bir yeşil ve mordur.

    Karkas: Ahşap, çelik ya da betondan iskelet yapı.

    Kontraposto: Resim ve heykelde insan betisi resmedilir ya da heykeli yapılırken kullanılan klasik duruş (poz) biçimlerinden biri. Bu pozda ayakta duran kişi, kalçası ve bacaklarıyla gövdesinin üst kesimi hafifçe farklı yönlere dönük olarak betimlenir. Sözcüğün kökeni İtalyanca contrapposto dur.

    Akademi: 1. Türlü sanat çalışmalarının yapıldığı yüksek okul. Değişik sanat görüşleri. 2. Güzel sanatlar öğretimi yapan okullarla kimi bilim kurumlarına ya da yüksek okullara verilen ad. (Eski Atina'da Platon'un öğrencilerine ders verdiği ağaçlıklı yer. Sonradan bu isim, ilim koruma anlamına akademia olarak değiştirilmiştir.) 3. Çıplak modelden yapılmış resim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü