Eğitim Sitesi

Kut Anlayışı Nedir? Kut Anlayışı Hakkında Kısaca Bilgi

Kut Anlayışı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kut Anlayışı:

Türk inanış ve düşünüş siteminde, devleti yönetme yetkisinin Tanrı tarafından Türk Kağanına verildiği kabul edilmektedir. Bu düşünceye "Kut" adı verilmektedir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tavaif-i Mülük Devletleri: Emir'ül Ümeraların (Valiler) Halifeyi dinlemeyerek başlarına buyruk hareket etmeleri Abbasi Devleti'nin dağılmasını hızlandırmış ve Abbasi toprakları üzerinde "Tavaif-i Mülük" adı verilen devletler ortaya çıkmıştır. Tevaif-i Mülük Devletleri; 1. Tolunoğulları 2. İhşidoğulları 3. Samanoğulları 4. Büveyhoğulları 5. Fatımiler 6. Tahiroğulları 7. Saffariler 8. İdrisoğulları 9. Ağlebiler

    Karum: Assur ticaret kolonileri zamanında Anadolu'da şehirlerin hemen yanında kurulan büyük ticaret yerlerine, verilen addır. Anadolu'daki karumlar Mezopotamya'dakilerden daha küçük yerleşimlerdir. En önemlileri; Kültepe'de Kaneş Karum'dur.

    Sömürge: Bir devletin kendi ülkesi dışında egemenlik kurarak yönettiği veya siyasi ekonomik ve kültürel çıkarlar sağladığı ülke.

    Tenkit: 1. Belge ve bilgilerin doğru olup olmadığının, bilgi açısından güvenilirliğinin sınandığı aşamadır. Eleştiri. 2. Eldeki bilgilerin doğruluk derecesinin, güvenilir kaynaklara göre belirlenmesidir. Belgelerin yanlış olanları ayırt edilir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü