Eğitim Sitesi

Kültürel Mücadele Nedir? Kültürel Mücadele Hakkında Kısaca Bilgi

Kültürel Mücadele Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Kültürel Mücadele:

Bitkinin zararlılardan etkilenmeyecek şekilde yetiştirilmesi için yapılan normal ziraat işlemleridir. Bitkinin uygun yerde yetiştirilmesi, gübreleme, drenaj, temizleme, toprak işlemesi gibi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Ulaştırma: Malların bir yerden bir yere ulaşmasını sağlayan iş ve araçların tümü.

    Havalandırma: Depolanan ürünün kalitesinde devamlılığı sağlamak, haşere akar ve fungus gelişimini önlemek için ürün içerisinden havalandırma fanları ve havalandırma kanalları yardımıyla emme ya da basma yoluyla hava geçirme işlemi.

    Olgunlaşma: Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü