Eğitim Sitesi

Kontak Baskı Nedir? Kontak Baskı Hakkında Kısaca Bilgi

Kontak Baskı Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kontak Baskı:

Filme çekilmiş görüntünün; başka bir film, kart ya da kalıp üzerine konularak pozlandırılması. Özellikle siyah/beyaz fotoğrafları, büyütmeden önce seçebilmek için negatifle aynı boyda üretilen küçük baskılardır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yakın çekim: Yakın, makro ve mikro çekim.

    Yaprak Örtücü: Objektif içine yerleştirilmiş merkezden dışa açılıp, dıştan merkeze doğru kapanan ve metal yaprakçıklardan yapılmış örtücü türü.(between the lens shutter)

    EV (exposure value): Açılımı pozlama değeridir. Dijital kamera dilinde daha çok artı/eksi yönde yani daha karanlık ya da daha parlak yönde kameranın yapabildiği pozlama değerini ifade eder. +2.0 ile -2.0 arasında değişen bir cetvelde ortam aydınlatması veya karartmasının belirli ölçeklerde gerçekleştirilmesini sağlar.

    Noise: Çekim esnasında yeterli ışık olmamasından ya da CCD kalitesinden ötürü ya da kamerada kullanılan teknoloji zayıflığından ötürü resim üzerinde yanlış algılamadan ötürü var olan bir nevi hatalı piksellerdir. Yani kirlenmedir. Bazılarına göre gece çekimlerinde yüksek ISO eşdeğerli çekimlerde oluşan yanlış algılanmış pikselleri ifade etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü