Eğitim Sitesi

Kohezyon Kuvveti Nedir? Kohezyon Kuvveti Hakkında Kısaca Bilgi

Kohezyon Kuvveti Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kohezyon Kuvveti:

Su moleküllerinin hidrojen bağları ile birbirine tutunması sonucu oluşan kuvvettir. Hidrojen bağları zayıf bağlardır. Suyun hareketi sırasında koparak yeniden oluşturulur. Bu sayede su molekülleri birbirine bağlanmış olur ve bir bütün halinde hareket eder. Bitkiler kohezyon kuvvetini kullanarak topraktan aldıkları suyu belirli bir yüksekliğe kadar gövde içerisinde taşıyabilir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Kalori: Bir gram suyun sıcaklığını bir derece yükseltmek için (14,5 oC'den 15,5 oC'ye) gereken ısı. Kilokalori bunun bin katıdır.

    Pirüvat: Üç karbonlu bir asit olan pirüvik asidin iyonlaşmış formu; glikolizin son ürünü ve sitrik asit döngüsünün ham maddesidir.

    Velum: 1. Medüzlerde, şemsiye yapısının kenarını çember gibi saran örtü. 2. Basidli mantarlarda, genç basidiokarpları örten yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü