Eğitim Sitesi

Klimatizm Nedir? Klimatizm Hakkında Kısaca Bilgi

Klimatizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Klimatizm:

Açık ve temiz havanın şifa verici etkisinden yararlanmak için, dağ istasyonlarında ve deniz kenarında uygulanan bir tedavi yöntemidir. Temiz hava tedavisi de denilmektedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Klimatizm:

İklimden faydalanmaya dayalı turizm

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Alkollü İçki Satışı Ruhsatı: Otel, restoran, eğlence yeri gibi bir tesise, müşterilerine alkollü içki satma konusunda izin veren ilgili yerel yönetim tarafından düzenlenmiş belge.

    Kıyı Turizmi: Denize bakan arazilerin gelişmesini etkileyen deniz suyu etkinliklerinden yararlanma turizmi.

    Scanion Planı: Turizm sektöründe sıkça kullanılan bir yönetim felsefesi ve aynı zamanda bir tür örgüt kuramıdır. Scanion Planı, kişilerin kendilerini ifade etme gereksinimlerinin olduğu varsayımına dayanarak bu ifade güdüsünün işin yorumunda gerçekleşebileceği savıdır. Bu felsefeyi izleyen kuram ise "Bir örgütün bütün bireyleri o örgütün faaliyetlerine tam anlamıyla katılabilirlerse katkıları oranında ödüllendirilmelidir," şeklinde ifade edilebilir. Scanion Planı'nın uygulanması işletmelerin örgüt yapısına göre değişiklikler arz eder, ancak tüm uygulamalarda üç ana ilkeden hareket edilir: 1- Katılma sistemi. 2- Eşitlik sistemi. 3- Özdeşlik sistemi.

    Sabah Banliyösü: Çok duraklı, bu nedenle ulaşımda uzun zamanı gerektiren, sabah erken saatlerde görülen tarifeli ulaşım şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü