Eğitim Sitesi

Kimyasal Enerji Nedir? Kimyasal Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Kimyasal Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kimyasal Enerji:

Moleküllerin kimyasal bağlarında depolanmış enerji.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kimyasal Enerji:

Kimyasal tepkimelerde oluşan enerji, maddelerin içinde depolanmış olan enerji.

 

Kimya Terimi Olarak Kimyasal enerji:

Kimyasal bağlardan ve moleküller arası kuvvetlerden meydana gelen enerji.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Asit: Molekül ya da iyonlar su içinde hidrojen iyonlarını (proton) veren bir maddedir. Asitler ekşi bir tada sahiptir, mavi turnusol kağıdını kırmızıya çevirir ve bazlarla birleşerek tuzları oluşturur. ✔ Su içerisinde çözündüklerinde suya H+ iyonu veren maddelerdir. ✔ Mavi turnusol kağıdının rengini kırmızıya dönüştürürler. ✔ pHları 7 den düşüktür. ✔ Tatları ekşidir. ✔ Karbondioksit, yağ asidi ve aminoasit asit özellik gösterirler. Ortamda çok fazla biriktiklerinde pH ın düşmesine yani ortamın asitleşmesine neden olurlar.

    Haploit Kromozom: Tek takım halinde bulunan kromozomlara haploit kromozom denir. n ile gösterilir. Üreme hücreleri haploittir.

    Fitoplankton: 1. Çoğunlukla bir hücreli su yosunlarından oluşan, sularda yaşayan bitki topluluğu. 2. Okyanus ya da göllerde bulunan ve çoğunlukla alglerin oluşturduğu mikroskobik yüzücü bitkilerdir. 3. Suda pasif olarak hareket eden (yer değiştiren) ve bitkisel özellik gösteren organizmalar. 4. Sularda yaşayan ve su hareketleriyle pasif olarak yer değiştiren bitkisel organizmalar.

    Asimetri: Herhangi bir simetri tipine sahip olmama durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü