Eğitim Sitesi

Karşıdan Yükleme (Download) Nedir? Karşıdan Yükleme (Download) Hakkında Kısaca Bilgi

Karşıdan Yükleme (Download) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Karşıdan Yükleme (Download):

Bir bilgisayardan bağlı bir aygıta, genellikle bir sunucudan bir kişisel bilgisayara program veya veri aktarmaktır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ALTA VISTA: Digital Equipment Co. firmasına ait olan Alta Vista, popüler Internet tarayıcı servislerinden biridir. Servis amacı; aradığınız bilgiye, web sayfasına veya haber grubuna ufak bir aramadan sonra ulaşabilmenizi sağlamaktır. 16.000.000 web sayfası ve 13.000 haber grubu içinde arama yapabilmektedir. Alta Vista'nın size sunacağı iki arama seçeneği ile mutlaka aradığınız bilgiye ulaşırsınız. Alta Vista'ya http//www.altavista.digital.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    Mirror: Genellikle bir şeyin tam olarak aynısının kopyasının alınmasıdır. Bu bir hard disk, ya da ftp site ya da web sitesi olabilir.

    Point-to-Point Protocol (PPP): Noktalar Arası ProtokolRFC 1171'de tanımlanan bu protokol, seri bir hat üzerinden (örneğin telefon hattı) iki noktayı birbirine bağlama işlemini tanımlar. Seri Hat Üzerinden Internet Protokolü (Serial Line IP).

    VHD (Video High Density): Yüksek yoğunluklu video disk. Üç renk sistemine de uyar. Amerika'nin 525, Avrupa'nın 625 satırlı TV ekranlarına adapte olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü