Eğitim Sitesi

Kardiyovasküler Hastalıklar Nedir? Kardiyovasküler Hastalıklar Hakkında Kısaca Bilgi

Kardiyovasküler Hastalıklar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kardiyovasküler Hastalıklar:

Felç, kalp krizi, yüksek kan basıncı(hipertansiyon) gibi kalbi ve kan damarlarını etkileyen hastalıklara verilen genel isimdir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

    Hemoglobin: Alyuvarların yapısında bulunan ve ona kırmızılık veren, protein ile demirden yapılmış madde. Akciğerlerden dokulara oksijen ve dokulardan akciğerlere karbondioksit taşır.

    Mineral: En çok iskelette, az olarak da gövde sıvılarında ve yumuşak dokularda bulunan inorganik maddeler. Gövde çalışmasında çeşitli görevleri vardır ve gövdeye besinlerle alınması gerekir.

    Fruktoz: Fruktoz basit yapda bir şekerdir ve doğal olarak meyvelerde, balda bulunur. Glikoz ile birlikte bildiğimiz sofra şekerini oluştururlar. Tat olarak en tatlı doğal şekerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü