Eğitim Sitesi

İç Duvar Nedir? İç Duvar Hakkında Kısaca Bilgi

İç Duvar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak İç Duvar:

Bina içinde kalan duvar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Sıhhi Tesisat: Temiz suyun sağlıklı bir şekilde kullanım yerlerine kadar iletilmesini, kirli ve pis suların toplanarak bina dışına çıkarılmasını sağlayan boru ağı.

    Asma Klozet: Ayaksız klozetler duvara asılır ve pis su çıkışları da duvara doğru olur. Bitmiş duvar üzerindeki Ø100 mm PVC pis su giderine klozetin arkasında olan çıkışı oturtularak monte edilir. Hela taşının arkasındaki duvarda, ekseni 230 mm olan Ø100 mm PVC boru veya tesisat bacası olmalıdır. Duvara bağlantıları dübel, vida ile duvara vidalayarak veya bağlantıda tüm yükü döşemeye taşıyan özel metal destek aracılığıyla yapılır.

    Şömine: Odalarda genellikle duvar kenarlarında, tuğla veya taştan yapılmış olan ocaklardır. Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir süs olarak kullanılmış, geçmişten günümüze kadar insanların ateşin karşısında duyduğu sıcaklığı odamıza taşıyan bir araç, bir kültür olmuştur. Yapıldığı malzemeye göre; taş şömine, tuğla şömine ve hazır blok şömine, Yapım şekline göre; modern şömine, klasik şömine ve rustik şömine, ateşlik kısmının yapımına göre ise; açık hazne şömine ve kapalı hazne şömine isimlerini alırlar.

    Yatay Yerdeğiştirme: Yapının deprem veya rüzgâr gibi yatay yükler altında, düşey durumundan eğik duruma geçmesi hali arasındaki fark.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü