Eğitim Sitesi

İbadet Nedir? İbadet Hakkında Kısaca Bilgi

İbadet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İbadet:

İbadet etmek, dinin emirlerini yerine getirmektir. İbadet, sözlükte boyun eğmek, kulluk etmek demektir. Rabbimize kulluk etmemizin, onu sevmemizin, ona saygı göstermemizin, yakın olmak istememizin göstergesi ibadet etmektir, karşılığında sevap vadedilen dinî görevleri ve amelleri Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yerine getirmektir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İbadet:

Tanrı'ya inananların Tanrı'nın buyruklarına uygun olarak yaptıkları tapınmalardır.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak İbadet:

1. Boyun eğme, itaat etme, saygı duyma.

2. Kulluk etme, tapınma.

3. Ululama, övme, yüceltme.

4. Allah’ın insanlara emrettiği ve insanların da Allah’a karşı yapmakla yükümlü oldukları tüm davranışlar.

5. İnsanın yaratılış amacına uygun olarak, Hz. Peygamber’in uygulamalarını esas alıp niyet ederek yapmış olduğu Allah’a yaklaşma şekilleri; davranışlar.

6. Tevhit inancına bağlı kalarak sadece Allah emrettiği için ona sevgi, saygı ve tazim göstermek amacıyla Allah’ın rızasını kazanmak için niyet ederek belirli zamanlarda ve şekillerde yapılan iş, amel.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Vakit: Kılınacak olan namazın vaktinin girmesidir.

    İncil: Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

    Emin: 1- Peygamber (sav)' e peygamber olmadan önce güvenilir, doğru bir kişi olduğu için verilen lakap 2- İnanılır, güvenilir.

    Letafet: İncelik, latiflik, hassasiyet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü