Eğitim Sitesi

Haniflik Nedir? Haniflik Hakkında Kısaca Bilgi

Haniflik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Haniflik:

Hz. İbrahim'in (as) dinine inanan kişilere hanif denir. Hanifler; Allah'ın birliğine inanır, puta tapıcılığı reddeder ve Kureyş'in puta tapıcılıkla ilgili yanlış gelenek ve inanışlarına karşı çıkarlardı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Panteizm: Doğatanrıcılık. Bir bütün olarak kavranan evrenin Tanrı ile özdeş olduğu ve evrende açığa çıkan bileşik töz, güçler ve yasalar dışındaTanrı olmadığı öğretisi.

    Annales Okulu: İsmini tarih bilimine toplum bilimleri yöntemlerini uygulaması ile duyurmuştur. Sosyoloji, ekonomi, sosyal psikoloji ve antropoloji gibi çeşitli toplum bilimleri ile iş birliğini sağlayacak bir tarih yaklaşımı geliştirmek üzere 1929 yılında Strasbourg Üniversitesi'nde kurulmuştur.

    İlericilik: En ileri toplumsal, siyasal ekonomik, düşünsel gelişmeleri benimseme, ilerlemeden, yenileşmeden, çağdaşlaşmadan yana olma durumudur. Belli dönemlerde ilerici olan unsurlar, bir süre sonra, özellikle iktidara egemen olduktan sonra gericileşebilmektedir.

    Kartel: Birbirlerinden bağımsız işletmelerin, daha çok kazanç elde etmek ya da başka kuruluşların, işletmelerin rekabetlerini ortadan kaldırmak gibi amaçlarla kurdukları büyük birliklerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü