Eğitim Sitesi

Gymnosperm Nedir? Gymnosperm Hakkında Kısaca Bilgi

Gymnosperm Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Gymnosperm:

Çıplaktohumlular. Tohum ları ovaryum içinde kapalı olmayan tohumlu bitkiler sınıfı. Konifer ve ortadan kalkmış bir çok bitkileri içerir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Döl Almaşı: 1. Eşeyli üreyen bazı canlılarda ve özellikle bitkilerde, çok hücreli haploit ve diploit evrelerin birbirini izlemesi. 2. Döl değişimi, eşeyli ve eşeysiz üremenin birbirini takip ettiği üreme döngüsü. 3. (Yun. meta=sonra, Yun. genesis = soy,): Metagenez. Eşeysiz döl ile eşeyli dölün birbirinin arkasından gelmesi biçiminde olan bir tip döl değişimi.

    Eşey Kromozomları: Canlının eşeyinin nasıl olacağı çoğunlukla kromozomlarla ve kromozomlar üzerindeki genlerle belirlenir. Canlıların eşeyinin belirlenmesinde görevli olan genleri taşıyan kromozomlara eşey kromozomları (gonozom) denir. İnsanlarda eşey kromozomları dişi bireylerde XX, erkek bireylerde ise XY ile gösterilir.

    Blastosöl: 1. Emriyonik gelişme sırasında, blastula safhasında küresel yapı oluşurken hücrelerin kenarlara göç ederek oluşturduğu boşluk, birinci karın boşluğu. 2. Döllenmiş yumurtanın oluşturduğu hücre kümesi ortasında içi sıvı dolu boşluk. (Blastula evresi) 3. Embriyonun erken safhasında, dış tabakadaki hücrelerin içeriye doğru bir girinti yapması sonucu oluşan, ilkin vücut boşluğu.

    Periton Zarı: Karnın iç kısmını astarlayan zar, iki katlı karın zarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü