Eğitim Sitesi

Gram-Atom Ağırlıkları Nedir? Gram-Atom Ağırlıkları Hakkında Kısaca Bilgi

Gram-Atom Ağırlıkları Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Gram-Atom Ağırlıkları:

1 mol atom veya molekülün ağırlığıdır. Örneğin 1 mol su (H2O) = 18 gram'dır. (Oksijenin atom ağırlığı 16 hidrojenin ise 1 dir)

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Zaitsev Kuralı: Ayrılma tepkimelerinde ana ürün olarak en kararlı ve sübstitüe olan alkenin verilmesini ifade eden kural

    Rezin: Evlerde kullanılan ve musluk suyunu yumuşatan cihazların çalışma prensibi, kalsiyum ve magnezyum iyonlarını sudan uzaklaştırmaya yöneliktir. Bu cihazlarda, suda çözülmeyen dev moleküllerden oluşan ve sodyum ile dengelenmiş negatif yüklü iyonlar vardır. Bu dev moleküllü yapılara rezin denir. Su cihazdan geçerken, bu rezinlerdeki negatif iyonlar sodyum yerine kalsiyumu tutarlar. Başka bir deyişle, sodyum ve kalsiyum iyonları yer değiştirirler. Böylece sudaki kalsiyum miktarı azalır ve su yumuşamış olur.

    Polimer: 1-Çok sayıda küçük molekülden (monomer) oluşan karmaşık yapılı ve uzun zincirli molekül. 2-Küçük moleküllerin birbirine zincir hâlinde bağlanmasıyla oluşan dev moleküller.

    Brown Hareketi: 1- İlk defa 1827 yılında Robert Brown gaz moleküllerinin göstermiş olduğu doğrusal ve zigzaglı hareketler üzerine çalışmalar yapmıştır. Gaz moleküllerinin bu hareketine Brown Hareketi adı verilir. Gazların bulundukları kabın her tarafına yayılmaları sürekli hareket halinde olmalarının sonucudur. 2- Gaz moleküllerinin bulundukları kap içinde gelişigüzel yaptıkları öteleme hareketi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü