Eğitim Sitesi

GPS (Global Positioning System) Nedir? GPS (Global Positioning System) Hakkında Kısaca Bilgi

GPS (Global Positioning System) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GPS (Global Positioning System):

Küresel Konumlandırma Sistemi. Dünya etrafında bir yörünge izleyen 24 uydu yoluyla dünya üzerindeki çok küçük şeylerin bile yerini belirlemeyi mümkün kılan sistem. Doğruluk derecesi 10 ile 100 m arasında bir farkla değişiyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Symbian: PC'de kullanılan Microsoft Windows gibi, Symbian da mobil cihazlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Symbian tarafından belirlenen standartlar, farklı cihazların bilgileri kolayca paylaşmasını sağlar.

    Dijital Ayarlayıcı: Havadan, uydulardan ve kablolardan gelen sinyalleri TV'nizde görüntülenmek üzere dönüştürürerek aktarır.

    Uçuş Modu: Uçak Modu olarak da bilinen bu ayar, mobil bir aygıtın kablosuz radyo alıcısı bileşenlerini devre dışı bırakarak bir uçakta diğer bazı özelliklerin güvenle kullanılmasına imkan verir.

    Teletekst (Teletext): Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü