Eğitim Sitesi

Görünür Işık Nedir? Görünür Işık Hakkında Kısaca Bilgi

Görünür Işık Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Görünür Işık:

Dalga boyu 380-750 nm arasında değişen, insan gözünün algılayabildiği elektromanyetik spektrumun bir bölümü.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lizozomlar: Golgi aygıtınca oluşturulan veziküler yapıdır. Tüm sitoplazmada bulunur. Etrafları çift katlı lipit yapıda zarla çevrilidir. Lizozomların içerisinde çeşitli enzimler bulunur ve bu enzimlerle hücrenin sindirim ve savunma görevini yapar. Makrofaj ve lökosit hücrelerinde çok sayıda bulunur. Lizozomların etkileri aşağıda verilmiştir. • Yapılarındaki sindirim (hidrolitik) enzimleri aracılığıyla organik bileşikleri parçalar. Glikojeni-glukoza, proteini-aminoaside dönüştürür. • Dışarıdan hücreye alınan bakteri, yabancı protein vb. maddeleri sindiriryok eder. • Yaşlanan, içi partikülle dolan lizozomların zarları parçalanır ve enzimler hücre içine geçer. Serbest kalan enzimler hücrenin kendisini sindirir, yok eder. Buna, otolizis denir.

    Kulak Kıllılığı: Y kromozomu ile taşınan hastalıklardandır. Yalnızca erkeklerde görülür. Babadan oğula geçen bu hastalık kuşaktan kuşağa yansıyan bir problemdir. Babada varsa oğulda görülme ihtimali kesindir. Bu hastalık kalıtsaldır, doğuştan beri var olan bir problemdir.

    Homonom Metamerizm: Vücut bölümlerinin birbirine eş bölmelerden oluşması.

    Ototrof: 1. İnorganik molekülleri kullanarak organik molekül üreten canlılardır. Bir başka ifadeyle kendi besinini kendi üreten canlılar. 2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak, inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar (kendibeslek). 3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü