Eğitim Sitesi

Göçer Nedir? Göçer Hakkında Kısaca Bilgi

Göçer Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Göçer:

Belirli bir otlatma alanına sahip olmayan, yılın her mevsiminde aile bireyleri ve hayvanları ile birlikte başka yerlere geçici olarak konaklayarak hayvancılık yapan insanlar.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Halkoyu: Referandum; bir sorun hakkında halkın desteğini alabilmek için o hususun halkın kararına bırakılması ve halk tarafından sorunun oylanması.

    Yerel Özerklik: Yerel yönetim ve topluluğuna devletin müdahalesi olmadan, yerel topluluğun, kendi özgür iradeleri ile seçtikleri bağımsız organlarca, yasalarca belirlenmiş bazı yerel görev ve yetkiler bakımından kendi kendilerini idare etmeleridir. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartının 3. maddesi, özerk yerel yönetim kavramını 'yerel otoriteye kanunlarla belirlenen sınırlar çerçevesinde, kamu işlerinin önemli bir bölümünü kendi sorumlulukları altında ve mahalli nüfusun çıkarları doğrultusunda düzenleme ve yönetme hakkı ve imkanı tanınması' biçiminde tanımlamaktadır.

    Kaçak İnşaat: Kendi arsası veya başkasının arsasına (arsa sahibinden inşaat yapmak için muvafakat alarak) belediyeden usulüne uygun inşaat ruhsatı almadan yapılan yapılar.

    Belli İstekliler Arasında İhale Usulü: Ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idare tarafından davet edilen isteklilerin teklif verebildiği ihale usulü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü